Onderwijs in de praktijk: Groepen 1 en 2
Bij de kleuters ligt de nadruk op activiteiten die gericht zijn op de taalontwikkeling. Wij werken toe naar uitbreiding van de woordenschat, aanleren van begrippen en de zogenaamde tussendoelen beginnende geletterdheid (lees- en schrijfontwikkeling). De volgende taalactiviteiten komen elke les voor: voorlezen, vertellen, navertellen, rollenspel, zingen, gedichtjes leren en oefeningen voor de auditieve taalontwikkeling. Verder wordt aandacht besteed aan samenspelen, ontwikkelen van zelfstandigheid en expressie.

Er wordt gebruik gemaakt van de methodes Ik en Ko, De Leessleutel groep 1 en 2, Wat zeg je? (auditieve taalmethode voor de groepen 1 en 2), NederLANDINZICHT (cultuurmap van de Stichting NOB). Er wordt ook gewerkt met coöperative werkvormen. Daarnaast ontwikkelen de kleuterleerkrachten hun eigen materialen en thema’s met behulp van o.a. digitaal materiaal.

Tijden en locatie

Het kleuteronderwijd bestaat dit jaar uit 35 weken x 3 uur = 105 uur. De locatie is de Jókai Klub, Hollós út 5, XII Budapest. Lestijden en kosten: zie de schoolgids.